דף הבית » איך לבנות סל קומפוסט ולהתחיל קומפוסט בבית?
איך לבנות סל קומפוסט ולהתחיל קומפוסט בבית?
קומפוסט בבית הוא דרך מצוינת להפחית פסולת‚ להעשיר את אדמת הגינה שלכם ולתרום לאורח חיים בר קיימא יותר. על ידי הפיכת שאריות מטבח ופסולת חצר לקומפוסט עשיר בחומרים מזינים‚ אתם יכולים לשפר את בריאות הגינה שלכם ולהפחית את טביעת הרגל הסביבתית שלכם. בניית פח קומפוסט והתחלת מסע הקומפוסט שלכם קל יותר ממה שאתם חושבים. הנה איך להתחיל.
תבחרו את המיקום הנכון
בחירת מיקום מתאים לפח הקומפוסט שלכם היא הצעד הראשון. תבחרו נקודה נוחה אבל מחוץ למראה ישיר‚ כמו פינה בגינה שלכם. השטח צריך להיות בעל ניקוז טוב ולהיות נגיש בקלות להוספת חומרים והפיכת הקומפוסט. צל חלקי הוא אידיאלי כדי למנוע מהקומפוסט להתייבש מהר מדי ועדיין לאפשר קצת חום מהשמש כדי לעזור בפירוק.
וודאו שהמיקום נמצא ליד מקור מים‚ מכיוון שיהיה צורך לשמור על לחות ערימת הקומפוסט שלכם. תשקלו את הקרבה לשפרח שלכם כדי להקל על הוספת שאריות מזון ללא טרחה.
תבחרו סל קומפוסט
ישנם סוגים שונים של פחי קומפוסט זמינים‚ מפתרונות עשה זאת בעצמכם פשוטים ועד אפשרויות מסחריות. אם אתם מעדיפים גישת עשה זאת בעצמכם‚ אתם יכולים לבנות פח קומפוסט באמצעות משטחי עץ‚ רשת תיל או מיכלי פלסטיק. וודאו שלפח שלכם יש מספיק אוורור כדי לאפשר זרימת אוויר‚ שמשמשת לתהליך הקומפוסטציה.
למי שמחפש פתרון מוכן‚ פחי קומפוסט מסחריים מגיעים במגוון עיצובים‚ לרבות כוסות המקלות על הפיכת הקומפוסט ופחים נייחים עם מספר תאים לשלבים שונים של קומפוסט. בכל סוג שתבחרו‚ וודאו שהוא גדול מספיק כדי להתמודד עם כמות הפסולת שאתם מתכננים לעשות קומפוסט.
תוסיפו את החומרים הנכונים
קומפוסטציה מוצלחת דורשת איזון בין חומרים "ירוקים" ו"חומים". חומרים ירוקים עשירים בחנקן וכוללים שאריות מטבח כמו קליפות פירות וירקות‚ שאריות קפה וגזרי דשא. חומרים חומים מספקים פחמן וכוללים פריטים כמו עלים יבשים‚ קש‚ קרטון ונייר.
התחל על ידי הנחת שכבה של חומרים גסים כמו זרדים או קש בתחתית הפח שלכם כדי לעזור עם הניקוז. לאחר מכן‚ תחליפו שכבות של חומרים ירוקים וחומים‚ תוך הקפדה על לחות כל שכבה. שאפו ליחס של כשלושה חלקים חום לחלק אחד ירוק כדי לשמור על האיזון הנכון ולקדם פירוק יעיל.
תשמרו על הקומפוסט שלכם
תחזוקה שוטפת מאפשרת הפקת קומפוסט באיכות גבוהה. הופכים את ערימת הקומפוסט כל כמה שבועות כדי לאוורר אותה ולהאיץ את תהליך הפירוק. זה יכול להיעשות עם מזלג או חפירה לגינה‚ או על ידי סיבוב של כוס קומפוסט אם אתם משתמשים כזה.
תשמרו על הקומפוסט לח אבל לא רטוב. זה צריך להרגיש כמו ספוג לח. אם הוא מתייבש מדי‚ הוסף מים או חומרים ירוקים נוספים. אם הוא רטוב מדי‚ הוסף עוד חומרים חומים כדי לספוג לחות עודפת. בדוק באופן קבוע את הטמפרטורה של הערימה; ערימת קומפוסט בריאה תייצר חום וזה סימן לזה שהחיידקים פועלים ביעילות.
תאספו ותשתמשו בקומפוסט שלכם
בהתאם לתנאים ולחומרים שבהם נעשה שימוש‚ הקומפוסט יכול לקחת בין כמה חודשים לשנה כדי להיות מוכן. הקומפוסט המוגמר צריך להיות כהה‚ מתפורר ובעל ריח אדמתי. כדי לקצור‚ נפו את הקומפוסט כדי להסיר כל חומר גדול ולא מפורק שאפשר להחזיר לפח להמשך קומפוסטציה.
תשתמשו בקומפוסט המוגמר שלכם כדי להעשיר ערוגות גינה‚ אדמת עציצים‚ או כהלבשה על מדשאות. הוא מספק חומרי הזנה חשובים לצמחים‚ משפר את מבנה הקרקע ועוזר בשמירה על הלחות. שילוב קומפוסט בגינה שלכם משפר את צמיחת הצמח ומפחית את הצורך בדשנים כימיים.
לסיכום
בניית פח קומפוסט והתחלת קומפוסט בבית היא דרך פשוטה אבל בעלת השפעה לנהל פסולת אורגנית ולשפר את בריאות הגינה שלכם. על ידי בחירת המיקום הנכון‚ בחירת פח מתאים‚ הוספת החומרים הנכונים‚ שמירה על ערימת הקומפוסט ושימוש במוצר המוגמר‚ תוכלו ליצור מערכת בת קיימא שתועיל הן לגינה והן לסביבה. תתחילו את מסע הקומפוסט שלכם עוד היום ותיהנה מהתגמול של אדמה בריאה יותר ומפחתת הפסולת.