ראש השנה הוא חג מתוק. הוא חג של ארוחות בלי סוף ולכל ארוחה צריך קינוח. עם כל האורחים, האירוחים והארוחות אני מביאה לכם שלוש מנות מקסימות של קינוח קליל והכי חשוב טעים. שתהיה שנה מתוקה מדבש.

תפוחים עם הפתעה

מנה מפתיעה הן בקלות הכנתה והן בטעמה ולטועם...ההפתעה מחכה בתוך התפוח. ששש...... אל תגלו מה יש בתוכו, הוא כבר יגלה לבד.

למצרכים:

4 תפוחים חצויים לשניים ללא ליבה

חבילת בצק עלים

לסירופ:

100 גרם סוכר

250 גרם מים

5 שקיות סוכר וניל מיה

מיץ מלימון אחד

מקל קינמון

למלית:

120 גרם שוקולד צ'יפס מריר אמיתי מיה

100 סמ"ק שמנת מתוקה

לציפוי:

1 ביצה טרופה

50 ג' שקדים פרוסים מיה

אופן הכנה:

לשים במחבת את כל המצרכים של הסירופ, להביא לרתיחה ולבשל על הסמכה.

להוסיף פנימה את התפוחים ולבשל אותם 5-7 דקות מכל צד עד שיתרככו מעט. הם צריכים לשמור על צורתם.

להוציא אותם מהסירופ ולהניח אותם על נייר סופג. לצנן היטב.

להמיס במיקרו את המלית ולערבב עד איחוד לקבלת קרם חלק ומבריק. לצנן במקרר 3 שעות.

להניח את הבצק עלים על נייר אפיה, התוך תבנית אפיה ולשים את חצאי התפוחים.

למלא כל חצי תפוח בכפית מקרם השוקולד ולהניח אותם הפוכים על הבצק, כשהמלית כלפי מטה.

לחתוך את הבצק בצורת תפוחים במרחק  של 2.5 ס"מ מהתפוח ולמרוח את השוליים בביצה טרופה. לתקוע בראש כל תפוח חתיכת מקל קינמון.

לפזר שקדים פרוסים.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 25 ד'.

רצוי לאכול את המנה כשהיא חמימה.

רולדה קלה להכנה – כמו פעם!

לי זה מזכיר את פעם. את הימים שהייתי עומדת על קצות האצבעות, ליד אמי שהיתה אופה רולדה. היא היתה מגלגלת אותה במגבת ממש בחרדה שאולי תישבר, תידבק או לא תצליח. קחו מתכון קליל, לרולדה שתמיד מצליחה. 

למצרכים:

4 ביצים

2/3כוס סוכר

1/2כוס קמח

1/4כוס קקאו

1/2שקית אבקת אפיה

30 סמ"ק שמן

1/2כפית נס קפה
 
למלית:

150 גרם שוקולד

120 סמ"ק שמנת

קופסת שמנת מוקצפת לקצפת
 
לקישוט:

30 גרם שוקולד

30 סמק שמנת
 

אופן ההכנה:

להקציף ביחד ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר כחמש דקות

להוסיף תוך כדי הקצפה את השמן.

לערבב את הקמח עם הקקאו עם אבקת האפיה והנס קפה ולהוסיף לבלילה תוך כדי הקצפה איטית.

להעביר לתבנית עם נייר אפייה וליישר את הרולדה

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 8-10 דקות

לגלגל אותה בעודה חמה ולצנן את הרולדה מגולגלת.

להכנת הקרם:

להמיס את השוקולד והשמנת ולקרר מעט.

להקציף שמנת לקצף יציב

לערבב את השמנת עם השוקולד

למלא את הרולדה בקרם. לגלגל אותה, לבזוק מעליה קקאו ולצנן.

להמיס שוקולד ושמנת ולזלף מעל הרולדה פסים דקים.

עוגת דבש - נוסטלגיה במיטבה

עוגת דבש נפלאה, ריחנית ואוורירית, שמשתבחת מיום ליום.

למצרכים:

1 כוס תה חזק וכהה (מ-2 תיונים)

3/4 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

1 כוס דבש

3 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

לערבב היטב הכל בקערה ולהוסיף:

1/4 2 כוסות קמח תופח

1.5 כפיות סודה לשתייה

1 כפית גדושה של קינמון

אופן ההכנה:

לערבב הכל יחד היטב (רצוי במטרפה שלא ישארו גושים).

לשמן תבנית בגודל 26 או 2 תבניות אינגליש קייק ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות-שעה.

אלונה זוהר, אמא ל-3, חיה, נושמת ויוצרת אוכל. בעלת סטודיו לעיצוב ומזה מספר שנים מתמקדת באהבתה הגדולה למטבח ולאוכל. למתכונים נוספים אתם מוזמנים לבקר כאן.