עוף מבושל בזיתי קלמטה, שום ונענע. צילום: ריאן

עוף מבושל בזיתי קלמטה, שום ונענע. תבשיל ים תיכוני־ספרדי, נהדר לימי הקיץ הקודחים והמעיקים. מפלט צונן שמספק גם נחמה.

החיבור של זיתי הקלמטה, הלימון הכבוש והנענע הקרירה מביא איתו רעננות שמאוד מתבקשת באוויר המהביל לאחרונה, וטרם הגענו ליולי־אוגוסט.

המתכון דורש כמה שלבים, לא להיבהל. מדובר בתהליכים פשוטים ומהירים שמקילים על התהליך הכללי. חומרי הגלם זמינים, ובזמן לא ארוך יניבו סיר חביב, כי למרות הקיץ המהביל שנופל עלינו ללא רחם - הגוף והנפש מבקשים תבשילים ומנות פשוטות של בית, שלדעתי מנצחות תמיד.