שנת 2018 מסתמנת כשנה רעה מאוד למשקיעים בבורסה, אבל בתחום הקולינריה בקריות הייתה זו ללא ספק שנה עם לא מעט חידושים, מסעדות בקונספט חדש ואנשים שמאמינים בתחום, מוכנים להשקיע לא מעט כסף ולהעניק לציבור הקרייתי חווית אוכל, בחלקה בהחלט חדשה ומרעננת.

מה חדש בקריות?

בקריון נפתחו בחודשים האחרונים שני עסקים חדשים: קונדיטורית שמו של הקונדיטור מיקי שמו ומסעדת "דוניא" של השף מאיר אדוני. זאת, בנוסף למסעדת ״שגב קיטשן גארדן צפון״ שנפתחה לפני חצי שנה לאחר שעברה מיתוג מחדש.

צבעוני ומרתק, מסעדת דוניא בקריון. צילום: נחום סגל

קונדיטוריית "שמו" היא עוד סניף ברשת של הקונדיטור המוכר. המקום מציע מגוון רחב של מאפים, מתוקים ומלוחים, מדובר בעסק משפחתי אשר הוקם כמאפיה חיפאית בשנת 1992, על ידי איציק ורותי שמו. החנות הראשונה זכתה להצלחה גדולה עם פתיחתה, וכבשה את ליבו של הדור השני במשפחה שהחליט להצטרף לעסק המשפחתי ולקחת את החזון קדימה.

מסעדת "דוניא" של השף מאיר אדוני, שנפתחה במקום קפה רנה, משתרעת על שטח של 260 מ"ר וכוללת 140 מקומות ישיבה. המסעדה ממוקמת במדרחוב של הקריון. מסעדת דוניא לוקחת את ההשראות של המזרח התיכון ומגישה אותן באופן פשוט, מרגש וצבעוני.

כמו כן, ״שגב קיטשן גארדן צפון״ נפתחה השנה במקום ה'שגב קונספט' שנפתחה לפני שנתיים. שני המותגים הם של השף שגב משה. המסעדה מגישה מנות ראשונות למרכז השולחן, עוד לפני ביצוע ההזמנה וללא המתנת הלקוח. הווי המסעדה ישראלי, אך האוכל בניחוחות מהעולם הרחב, שילובים של מזרח ומערב, כאשר כל המנות טומנות בחובן צמחי תבלין טריים.

המנות העיקריות במסעדה מוזמנות בדרך המסורתית ומוגשות בכלים המשדרים את אותה השפה של המשתלה כגון מתכות, אבנים ועציצים.

שילובים של מזרח ומערב, שגב בקריון. צילום: נחום סגל

בציר הבילויים אח"י אילת נפתחה בדיוק בתחילת השנה שעברה מסעדת Momo. ב"מומו קיטשן בר" 120 מקומות ישיבה, תפריט מיוחד, מוסיקה משובחת, בר משקאות עשיר וקוקטיילים מקוריים. המסעדה בקונספט תל אביבי, שופעת בסטייל ומציעה להיטים מכמה סוגי מטבחים.

הייחודיות במומו שהיא מגישה מנות בגודל בינוני ואין אבחנה בין מנות ראשונות למנות עיקריות. אפשר להזמין, בין השאר, סלט פאפיה, מעורב דגים, סידר טלה, עראייס עם טחינת עמבה, סלסת עגבניות, סלט רוקולה וצ'יפס הולנדי ויש גם אגף איטלקי.  

קיטשן בסטייל, מומו קרית חיים. צילום: גוסטבו גרשמן

ג'ק-לין היא מסעדת שף ישראלית באח"י אילת. בניגוד למקומות אחרים, בג'ק לין מגישים אלכוהול בכל שעות היום ואפילו עראק בטעמים שמכינים במקום, מעראק חלבה או פקאן ועד עראק תותים.

התפריט כולל מנות כמו פילה בקר בקראסט, פלפלים מנתח מקומי וברוטב מתקתק, נקניקיות תוצרת בית עם כרוב כבוש ועוד מנות רבות ומגוונות.

מטבח פתוח, ג'ק-לין בקרית חיים. צילום: נחום סגל

המסעדה עוצבה בקונספט של מטבח פתוח, בו כל הסועדים ויושבי הבר יכולים לא רק לצפות בהכנת האוכל אלא גם לתקשר עם הטבחים והברמנים בחופשיות.

אחרי שאכלנו ושתינו הגיע זמן קינוח, ואין ספק שגולת הכותרת בקריות היא סניף קרמרי דה ל'אקלר. לכאן אפשר להגיע כדי לשתות קפה לצד מאפה חם בריחות קינמון ובתוכו גלידה איטלקית קרמית. השילוב המטורף הזה מוקרם בפטיסייר ונוגט.

 הקוקילידות שמשגעות את כולם. קרמרי דה ל'אקלר בקרית חיים. צילום: נחום סגל

רשת קרמרי דה ל'אקלר פתחה סניף חדש באח"י אילת בעקבות ההצלחה ביתר הסניפים שלה ברחבי הארץ. בקרמרי לוקחים מבחר מאפים צרפתיים - קרואסון, פחזנית, אקלייר ומקרון וממלאים אותם בגלידה איטלקית עם רטבים לבחירה ועוד מגוון של תוספות. בהחלט מנות מושחתות, אבל טעימות להפליא.

 המסעדות שכיבו את האור השנה

לרשת רנה היו שני בתי קפה מסעדה באזור הקריות, אחד בקיריון והשני במרכז המסחרי בשכונת נוה גנים בקרית מוצקין. במשך שנים היו אלו מסעדות מבוקשות וזו בקיריון הייתה מלאה בעיקר בימי שישי בבוקר אבל לפני כמה חודשים הן סגרו את שעריהם.

עדיין בקריון, נסגר סניף של חומוס אליהו שעבד במקום כשנה. עוד חומוס שלא שרד יותר מדי זמן הוא סניף של כף הזהב המיתולוגי מעכו, בקרן היסוד בקרית ביאליק. הבעיה העיקרית שלו הייתה שהוא היה קרוב מדי לסניף משאוושה, סניף ותיק ובעל מוניטין שקשה להתחרות עם החומוס שלו. בכף הזהב הלכו על מבצעים למיניהם, אבל לא שרדו לאורך זמן.

 נסגר, חומוס כף הזהב בקרית ביאליק. צילום: נחום סגל

בקרן היסוד בקרית ביאליק נסגר סניף בית הקפה רוטשילד. המקום שרד תקופה של כשנתיים, אבל כבר בראשית דרכו היו למקום בעיות רישוי חמורות. נושא הטיפול בו אף הוזכר בדוח חמור של מבקר המדינה בנוגע לתפקוד הוועדה המקומית לתכנון ובנייה קריות.

בעיות רישוי חמורות, רוטשילד בקרית ביאליק. צילום: נחום סגל

במוקד השני של הפעילות הקולינארית בקריות, ציר אח"י אילת, שם נסגרה מסעדת בשרל'ה, חגיגת בשרים אמיתית שפעלה במקום במשך שנים. לרשת יש עדיין שני סניפים פעילים, בחיפה ובכרמיאל.