השבוע פתחתי שולחן של שפע ואהבה.

אם כבר חג האהבה, אז עם השקעה וכוונה. והכי חשוב: בלי להרים את המטבח בסירים וכלים אלא משהו קליל שמביא את חומרי הגלם למרכז הבמה, עם טאץ' ומחשבה, ומשאיר מקום למפגש מפנק, עשיר טעמים וצבעים.

לשולחן הזה כדאי להביא מעט מכל דבר, אבל את המיטב - פירות העונה ופירות יבשים, אגוזים ושקדים, ירקות וגבינות, דבש וחמאה וזיתים.

צילום פרטי

אפשר כמובן להרחיב עם כל מה שאוהבים. שולחן כזה יכול להתחיל בשניים ולהתרחב. זה מתאים לא רק לחג האהבה.

השולחן ברובו נשען על חומרי הגלם בתוספת של כמה מנות, סלט עגבניות צרובות עם בזיליקום ומוצרלה, גרטן תפוח אדמה חם ומנחם, כריכונים מיוחדים וזיתים עם נגיעות קלות. מכל החגיגה הזו עולות כמה עצות לחיבורים שכדאי לאמץ. חג אהבה שמח.

סלט עגבניות צרובות

עגבניות שרי חצויות

מעט שמן זית

מעט מלח גס

מעט בלסמי

בזיליקום (כמה שאוהבים)

כמה גבעולי תימין לימוני (לא חובה)

3-2 שיני שום כתושות

מלח גס

אופן ההכנה:

משמנים תבנית, מפזרים מעט מלח גס, מניחים את חצאי עגבניות השרי (עם הפנים למעלה), יוצקים מעט שמן זית ומעט בלסמי ושוב מעט מלח גס.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות לכרבע שעה או עד שהעגבניות מקבלות צריבה יפה.

מוציאים, מעבירים לקערה ומתבלים. כדאי לעשות זאת כשהכל חם, אז התיבול מתעצם ומתחבר טוב יותר.

מוסיפים את השום הכתוש, הבזיליקום והתימין ומערבבים בעדינות. מניחים בצד.

את גבינת המוצרלה מוסיפים מעל ממש לפני ההגשה עם מעט שמן זית מעל.

גרטן תפוח אדמה (מנה לזוג)

5-4 תפוחי אדמה קטנים טריים, רעננים, קלופים ומרוככים קלות

כ־250 גרם שמנת מתוקה

כחצי כוס פרמז'ן מגוררת

3 שיני שום כתושות

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אגוז מוסקט מעט מגורר 

אופן ההכנה:

פורסים יפה את תפוחי האדמה ומסדרים בכלי שעמיד בחום. מסדרים צפוף ובשכבות. מערבבים בקערה קטנה את כל שאר החומרים ויוצקים מעל, מוסיפים כמה קוביות קטנות של חמאה (לתיבול והשבחת טעמים) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכחצי שעה או עד שמשחים.

הנוזל מצטמצם ונשאב אל תפוחי האדמה ומעל מתקבלת שכבה שחומה ויפה.

לקראת הסוף אפשר להשביח עם תוספת של מעט פרמזן מגוררת ולתת לזה כמה רגעים עד שהגבינה מותכת ומשחימה. להגיש חם.

זיתים שחורים 

חשוב לקנות זיתים באיכות משובחת (לא מגולענים, יפים ועם צבע רענן).

מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים מעט תימין (עדיף לימוני) ומעט שמן זית.

מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה יפה ומפנקת ומוסיפים מעל מעט קליפת ליים או לימון.

זיתים ירוקים

חשוב לקנות זיתים באיכות משובחת, להוסיף פילטים של לימון (בלי הקליפה), רצועות או קוביות קטנות של פלפל חריף ירוק או אדום, מיץ לימון ושמן זית.

לערבב ולהעביר לצלחת הגשה.

כריכונים מעניינים

גבינה משולשת עם פרוסות דקות של מלון ורוקט.

אפשר להחליף עם מנגו ולהוסיף אגוזי מלך, גבינה חריפה (כחולה, ברי, פרומגז, מה שאוהבים) עם תמרים לחים, מוצרלה ודבש (מסחרר יחד).

טיפים להגשה

הגשה קטנה ומפנקת, פרוסות דקות, מלפפונים, מלון וזוקיני.

אפשר לפרוס עם קולפן (עדיף גדול). 

הזוקיני נהדר כשהוא טרי. אפשר גם לצרוב קלות עם מחבת פסים אבל נפלא גם בלי.

אל תוותרו על גבינה עירקית (ג'יבן), גבינה פשוטה, ישנה וטובה שמתאימה מאוד לשולחן כזה. וגם: שבבים של פרמז'ן.