עונת הבלוטים בשיאה. הם מקומיים, נמצאים בשפע, ומסתבר שהם גם מאוד בריאים ושניתן להכין איתם מגוון של מתכונים. אני בחרתי מתכון פשוט שמתאים למתחילים.

אז רגע לפני שאתם עוברים לכתבה אחרת וקצת פחות הזויה תדעו לכם שאפשר בקלות להחליף את הבלוטים שבמתכון גם בשקדים או ערמונים למשל, בטח יוצא טעים לפחות אותו דבר. 

קוביות בטטה עם בצל ובלוטים
כשתי מנות

מה צריך?

כ-15 בלוטים טריים (ירוקים או ירוקים למחצה) קלופים (כמוצג בתמונות) , מושרים ליממה (אפשר במקרר), שטופים היטב ואז חתוכים לפרוסות.
שתי בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
1-2 בצלים חתוכים לרצועות
שמן זית
מלח
כורכום

עונת הבלוטים בשיאה. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

מחממים מחבת עבה.
מוסיפים שמן זית.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים את הבלוטים ומערבבים.
לאחר כדקה מוסיפים את קוביות הבטטה.
מתבלים ומערבבים.
מנמיכים את האש ומטגנים עד שהבטטה רכה.

האמצעי שלי התחיל סקפטי ואז גמר את הצלחת...

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.